Passerat BF – vad gör vi nu?

Såhär hänger jag runt just nu. I ett H&M mjukis-set som jag har växt ur med magen. Någon som inte bryr sig om det är Brune. Han är besatt utav magen och vill ligga på den och hänga prick hela tiden.

BF var den 25e. Alltså igår. Och vad har man gjort för att fördriva tiden då? Jo P tränar på att göra pannkakor i muffinsformar som han ska bli tradition här hemma för lilla W. Han är så j*vla fin min kille och brydd om så små detaljer nu inför att Bumlingen kommer. Tänk att han va sånt pappa material? Det trodde man inte när man hittade honom ute på klöbbennnnn! Sköja haha. Han har alltid tagit familjen och vänner före allt.

Själv har jag sorterat lådor och kokat nappar och nappflaskor. Man kanske inte behöver det? Men jag har ju ändå inget annat för mig såååå. Tvättat snuttisar och filtar har jag också gjort.

Herregud vad tung jag är nu. Det är helt galet. Jag har sammandragningar nästan hela tiden men dom gör inte ont. Men man känner verkligen att det TAR på ryggen att magmusklerna är long gåååne. Jag har numera både gamnacke och går framåtlutad twentyforseven.

Bumlingens sovrum är klart nu (tack du älskade följare som tipsade om dessa lakanen! Köpta på en dansk hemsida som hette FineNord).

BB väskorna är packade också. Hahaha alltså vi har en hel väska med snacks? Det är ju helt orimligt. Men tänk om vi blir kvar länge?

– Lättdryck fläder pga är extremt törstig hela tiden.

– Cashewnötter (får man ha med det?).

– 1kg lösgodis.

– Gifflar.

– 2 äpplen.

– 2 bananer (aurorabarnmorskan sa att dom inte hade frukt på avdelningen?).

– Marabou TUC.

– Vindruvor.

– San Pellegrino blodapelsin.

– Drickyoghurt.

– Smoothie.

Min godissmak klassas nog som väldigt barnslig. Älskar allt i gelé och som är surt typ. Min favorit är dom små nallebjörnarna ni vet? Ifrån Haribo hahaha.

Jag gick in och köpte godiset såklart. P litar verkligen på att jag kommer ihåg hans favoriter – vilket jag såklart alltid gör. Men tvärtom då? Eh nej jag skulle ALDRIG lägga godisansvaret på honom. Han axlar tyvärr inte den rollen. Tvingas vi till en sån situation så Facetimear vi. Snacksväskan är en biggie för oss – jag tror att vi har pratat om exakt innehåll i flera månader.

Favorite spot atm – sängen! Återigen i ett H&M set. Samma tröja fast långbyxa istället bara. TACKAR GUDARNA för våra höj och sänkbara madrasser sen jag blev preggo. Och kuddar… Vad hade jag gjort utan kuddar? Såhär ser magen ut under en sammandragning. Då är den stenhård.

Helt ärligt så ligger jag ju såhär mest hela tiden. Vi har fått låna en TENS-maskin ifrån vår doula Malin. Den har hjälpt så så mycket!!! Så det rekommenderar jag verkligen att hyra/köpa. Vi hade faktiskt köpt en, men bara med en klamp och utan sladdar. Den var inte lika effektfull.

TENS-maskiner är alltså elstötar kan man säga som man styr genom en liten dosa. Jag har använt mina på ryggen och rumpan och när jag har haft ”mensvärk” så har den smärtan avletts pga TENS-maskinen. Men har jag haft ont i muskler så har maskinen funkat som massage.

Vi har fått otroliga blommor att titta på också!!! Redan för flera år sen bestämde jag att den dagen vi gifter oss – då blir det en spretig bukett. Exakt med vilka blommor jag vill ha – avslöjar jag dock inte. Jag inser nu att valet av blommor är en stor grej för mig vid giftermål.

Det händer mycket i min familj just nu. Bla är min lillebror på samma körskola och gör en intensivkurs i Flen (där jag tog mitt körkort för två år sen) och min äldsta lillasyster har köpt en lägenhet på Kungsholmen med sin kille som dem renoverar. Nu var golven precis färdiga och idag skickade hon den här bilden. Dom hade valt en soffa i brunt så att det inte var hela världen om Bruno smutsade ner den – och så att Bumlingen ska kunna äta choklad i soffan hos sin moster hahaha. Det är sjukt hur efterlängtad den lilla bebisen i magen är utav så många <3

I veckan fick jag reda på att en branschkollega går igenom det värsta en förälder någonsin kan erfara. Det går inte en halvtimme utan att jag påminns och att mitt hjärta brister. Jag önskar att det fanns något jag kan göra. Men jag skänker ALL min kärlek och ALL min styrka till henne och hela familjen<3

Undermedvetet så stängde jag av mycket utav längtan efter vårt barn. Jag tar verkligen inte hälsan för givet (troligtvis pga att min bror föddes väldigt sjuk och sedan gick bort och det är troligtvis därför jag så innerligt lider med de drabbade – då det ligger så nära det traumat min familj var med om). Jag har haft dåligt samvete över att jag inte har varit ”mer taggad” på att Bumlingen ska komma. Dels har jag väl känt så för att det känns så overkligt, men jag tror också att det är en försvarsmekanism. Jag VÅGAR INTE känna älska fullt ut först jag vet att han är här och mår bra.

I alla fall… För två dagar sedan bröt vi därför vår karantän och bjöd över våra nära Nackavänner Stork, Fellan och Pingu på middag. Det höjde faktiskt mina oxytocinnivåer att träffa ett barn – men också att skratta med kompisar. Så det var ett ruggigt bra beslut. OM förlossningen hade satt igång när jag var deppig så hade det ju inte varit till min fördel direkt… Men nu är jag pepp igen <3 Då såg toaletten på nedervåningen ut såhär i alla fall. Ni får ju sällan se bilder på den.

P har verkligen levlat upp sitt matlagningsgame den senaste tiden. På BF dagen ville vi såklart fira lite. Så till lunch blev det en makalös fisksoppa. Och till middag blev det:

Rostad broccoli och torsk i ugn med en parmesanemulsion och gremolata. Sååå fräscht och gott. Receptet finns på köket.se osv!!! Eller hur är det dom brukar säga i Nyhetsmorgon?

Det har hänt så mycket i köket!!! På denna bilden var det dock massor av saker som inte var färdiga. Men vi var så ivriga med att få upp piff haha. Hela matön fanns inte. Före och efterbilder kommer efter förlossningen och några dagars föräldrarledighet haha. Funderar på att låta Carro plåta köket på exakt samma sätt som Hemnet-fotografen hade fotat köket innan vi flyttade in? Då blir det liksom mest rättvisa bilder tänker jag. Vi är extremt nöjda i alla fall och sen denna bilden togs är allt färdigt wiiiieee. Det kanske är därför vi har lagat så mycket mat lately.

Jag är övertygad om att Bumlingen kommer att vara en kopia av sin pappa. Men jag tror att han kommer att få mina ögon? I alla fall! P vägde 4182 fram när han föddes, och då var han såhär mjuk å go. Hoppas vår lille (eller store?) pöjk har ordentligt mulliga kinder 🙂 Om inte annat så får han väl det sen. Jag är ju Born and raised med hamsterkinder och P också. Älskar faktiskt dom hos mig själv haha!!

En dag fick jag på mig mina ringar och blev så löjligt stolt över hur fina dem är. Sneakpeak hehe.

Juste! En annan grej jag gör mycket nu är att skriva med vänner. Och sova. Jag är så ofantligt trött (kroppen samlar väl energi?). Så en del av mig blir stressad av att så många frågar om han har kommit – MEN det glömmer jag snabbt bort när jag tänker på att ”tänk om ingen hade hört av sig?”. Fy då hade man ju känt sig så ensam istället<3 Jag är så tacksam över våra vänner och att dom bryr sig!! Men förlåt alla jag inte hinner svara. Jag ser allt, men ibland somnar jag om istället pga helt slut. Förlåt förlåt förlåt!

Såhär såg en konversation mellan mig och Elin ut i förra veckan hahaha. Minns inte ens vad det handlade om när jag skrev ”OMG”, förmodligen något helt oviktigt. Sen la jag ifrån mig telefonen (eller om den dog som vanligt) och då trodde stackaren såklart att förlossningen hade satt igång. Kände mig så elak hahaha.

Jaja det var allt familjen Löfgren hade att bjurra på denna gången! Nu ska Bruno och jag äta popcorn och titta på Alla Mot Alla. Och alla andra hundra serier vi följer just nu haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi