Drömmen om en flytt till Skåne

Ja hörreni. Nu är sommaren här igen och precis som vanligt så kommer jag att börja med mitt kärlekstjat om Skåne. Hahaha detta är ju en evig övertalningskampanj för mig själv, för en dag vill jag ju bo därnere. Min killes familj har ju landställe där, så varje sommar stannar vi i minst 2,5 vecka.

Varje gång vi är nere i Skåne slås jag utav hur annorlunda det är om man jämför med Stockholm. Ett helt annat klimat. En helt annan kultur. Och jo, så är det faktiskt. Nu ska ni få se några saker jag älskar med Skåne, som skiljer sig ifrån vårt liv i Stockholm.

Gårdsloppisar! Såklart! Dom finns överallt, dom där skyltarna längst med landsvägarna där det står ”LOPPIS – ÖPPET”. Jag är en riktig porslinshagga som ni vet. Och det finaste porslinet till de bästa priserna hittar man på just loppisar. Tänk om folk i stan kunde ha fler loppisar hemma, hahaha tänk hur det skulle se ut. Skyltar utanför lägenhetsportar där det står ”Loppis – en trappa upp!”. Hade ens folk vågat kliva in? Jag tror inte det.

En annan grej är allt strandhäng. Man hänger på stranden året runt, oavsett säsong. Alla cyklar runt på sina lådcyklar med ungarna därfram och en termos i handen. Jag har då aldrig sett en människa ta en picknick mitt i vintern i en park i Vasastan?

Vi skulle ha mycket närmre till den andra delen av vår familj också, P’s sida av släkten. Hans underbara mamma hänger ju därnere väldigt mycket. Då skulle Gugge och hon kunna få ännu mer kvalitétstid tillsammans.

Vi blir så satans lata när vi är hemma. Enda gången vi upptäcker nya ställen är om en ny IT-restaurang öppnar i stan eller om vi är ute med båten för att testa på någon ny skärgårdskrog. Men nere i Skåne finns det så otroligt många ställen att besöka. Allt ifrån äppelodlingar, till vingårdar och caféer. Och resan dit… Alla ängar man passerar på vägen… Ja det överträffar ju nästan målet!!! Jag föredrar ängar före skog alla dagar i veckan.

Kolla bara in det här pittoreska caféet i Mölle som vi besökte förra året? Ett riktigt smultronställe.

Ängarna är ju inte bara vackra att titta på, utan kryllar även av magiska blommor att plocka. I Skåne kan man ha sommarporslinet framme braaaa mycket längre än under säsongen häruppe också (hahaha alltså ni hör ju hur mycket jag romantiserar en flytt). Helt seriöst skulle jag kunna flytta BARA för att kunna nyttja mitt finporslin mer.

Den ultimata drömmen vore faktiskt något helt annat än vad vi bor i idag. Istället för ett mörkt modernt hus med panoramafönster och stenplattor – önskar vi oss en Skånelänga med en ladugård, odlingslådor och en grusplan. Eftersom att det är en helt annan värme i Skåne, så kan man odla såå många fler grönsaker och växter. Tänk att ha egna vinrankor hängandes i taket på sitt orangeri? Jag hade gärna haft en lavendelträdgård och apelsinbar också.

Tänk att sitta här, avnjuta sin frukost och kolla ut över havet? Istället för att kolla rakt in i grannens hus haha!!

Min stil i Stockholm är rätt så annorlunda än den jag har nere i Skåne. Häruppe blir det inga korta blommiga klänningar kan jag säga er… Men därnere så är det, det enda min garderob består utav.

Nääääääe jag tackar inte nej till AWs vid stranden istället för vid en tunnelbanestation heller!!!!

Som ni märker så är det faktiskt ett helt annat liv än det vi lever idag – som jag drömmer om. Både jag och min kille har alltid haft flexibla jobb, men nu i och med Corona så har timmarna på kontoret minimerats ytterligare. Man kan ju faktiskt göra (nästan) allt på distans. Och de gånger som det inte går så skulle man ju bara kunna ta tåget upp till Stockholm.

Vi älskar ju vårt hus något innerligt, och har tidigare bestämt att vi bara MÅSTE sälja det på sommaren. För då gör sig huset som absolut bäst. Det är grönska, innergården står i blom och poolen är öppen. Bilderna blir helt enkelt OTROLIGT mycket bättre och lockar fler potentiella intressenter.

Men!! Nu har vi ändrat oss. Vi behöver inte alls sälja under sommaren, det viktiga är bara att vi FOTAR nu!

För vilka bilder på Hemnet hade du mest lockats utav? Jag hade i alla fall fått mycket mer intresse när man ser vad tomten har att erbjuda.

Det är tur att jag började jobba med Länsförsäkringars Fastighetsförmedling (deras mäklardel alltså inte försäkringarna), för dom har en gratis tjänst som heter ”Försprång”. Det var dom som lärde mig allt det här med att vara ute i god tid, och frågade om jag verkligen ville gå miste om den eventuella budgivning som skulle kunna ske om huset bara var fotat under sommaren?

Det är ju en sån GALEN marknad för hus just nu. Så samma sekund det kommer ut något, så säljs det. Flera utav mina vänner har sålt sina lägenheter här under våren också, trots att dem egentligen inte hade tankar på att flytta. Men marknaden erbjöd dem en bra peng för deras bostad och därför testade dom vingarna!

Vi har flera vänner nu som söker nytt, och dom är inte ensamma om att försöka lägga dolda bud och hitta drömobjekten innan dem kommer ut på Hemnet. Istället jagar dem enskilda mäklarkontor och ber om förhandsvisningar på ALLT! Så i bästa fall får säljaren sitt objekt sålt innan visning och köparen vinner UTAN att ha varit med i en svettig och dyr budgivning.

Det finns alltså många därute som kanske är intresserade utav att köpa just Din bostad. Min familj och jag är ju öppna för en flytt (även om vi inte vet när i tid). Så därför använder vi oss utav Länsfast’s tjänst Försprång som är helt gratis. Såhär går det till:

– En go å gla mäklare kommer hem till dig och gör en kostnadsfri värdering av din bostad. Samt tar med en fotograf och plåtar feta bilder när ditt hem gör sig som allra bäst (dvs nu under sommaren).

– Mäklaren visar sedan upp ditt hem för speciellt utvalda spekulanter, och förhoppningsvis säljs din bostad till ditt drömpris innan den går ut på marknaden. Otroligt smidigt för alla parter alltså!

– Om du inte är nöjd med slutpriset, så kan din bostad ligga kvar under radarn hos mäklaren (eller öppet på marknaden om du vill såklart), tills du får det du vill ha.

Så VAD VÄNTAR DU PÅ?!?!? Man har ingen aning vad livet har att erbjuda. Ring din lokala mäklare och boka en kostnadsfri värdering nu nu nu (vi gjorde det även förra året för att ha gentemot vår bank). Eller KLICKA HÄR för att komma till Länsfast hemsida om du vill veta mer.

  1. Sommar i Skåne ändå – är så tacksam över att jag är född och valt att bo kvar i Skåne ♥
    Köpte vårt hus mitt i Skåne för nästan precis 10 år sedan. Har blivit så förälskad i allt som har med trädgård att göra, så pass att jag startat ett blygsamt litet trädgårdskonto (Instagram) som jag hoppas ska få blomstra ut under årens lopp! Du hittar mig under @bertedal . Njut sommaren, helst i Skåne – kram!

    1. Nejmen Skåne ÄR det bästa! Oj vad kul!! Måste in och kolla direkt!! <3 Det ska jag, detsamma finis!! <3

  2. Vi kan byta fastigheter om några år. Ni får en jordbruksfastighet i Skåne med skog,bikupor,fruktträd och odlingsmark och betesmark för till exempel får och jag får ett hus i Stockholm. Här finns alltid nåt att göra och vill man så kan man bli nästan 100 procent självförsörjande. Jag har alltid tyckt att Stockholm är en underbar stad med rikt kulturliv och vackra byggnader. Att strosa i Gamla stan är en boost för själen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi