5 blomtallrikar till sommaren


Mitt intresse för porslin
har med åren bara blivit starkare och starkare. Det är verkligen en hobby jag har. Och här om dagen hittade jag ett nytt favoritmärke ifrån Amsterdam. Visst visst sommaren känns långt borta, men vipps så är vi där. Då kommer dessa tallrikarna vara det mest värdefulla man har!

Så håll i trosorna nu…

Orange tallrik 

Är det nu jag bryter ihop? Jag vill inte leva en till sommar utan att duka upp utomhus med dessa? Otippat nog så är faktiskt den här oranga min favorit. Aprikot – absolut! Men annars har jag aldrig gillat orange.

Med tanke på vad tallrikar KAN kosta, så tycker jag att 200kr är bra för detta fina konstverket.

Vit tallrik. 

Denna passar ju i alla hem. Just tallrikar med blommor tycker jag är svårt i ett så pass modernt hem vi bor i. Det blir ofta väldigt romantiskt/bohemiskt/traditionellt. Missmatch med vårt hus och vår inredning helt enkelt. Kanske kommer vårt nästa boende bli mer klassiskt? Då kommer det öppna en rad dörrar när det kommer till porslin (eller tapeter och utemöbler om man så vill!).

Gul tallrik.

Är inte denna så långt ifrån trender man kan komma? Solrosor ÄR ju bestående. I en barnslig och klassisk kombo! Det är ju en klassiker man som barn planterade. Men också en klassisk blomma som äldre ställer fram i vaser på sommarluncherna.

Rosa tallrik.

Jag är ju ingen ”rosa tjejja”, men denna är ju väldigt fin att blanda upp med andra rosa tallrikar man har hemma?

Blå tallrik.

Den här tallriken vill jag duka upp med nere på landet i Skåne. Gärna med en ljusljusgul linneduk under. Blicka ut över havet och lyssna på någon fiskmås kanske? På tallriken vill jag lägga på färskpotatis, varmrökt lax och romsås. Och en näve grönsallad och egenodlade tomater till. Aj aj aj vilket härligt sommarminne det skulle vara!

Kanske är det just det jag älskar med porslin? För att det är så symboliskt med minnen för mig? Och en symbol för omtanke och kärlek. För visst är det väl ändå så? Att göra det vackert för sina gäster KÄNNS? Maten smakar godare, stämningen blir gladare och visst bleknar minnet av den där vackra lunchen lite lite långsammare – än om man äter på vita släta massproducerade tallrikar utan själ? Jo, jag tycker faktiskt det.

Har ni någon speciell serie för porslin som ni drar fram på sommaren? Många har ju julserviser. Men är det inte konstigt att man inte har en sommarservis? Med tanke på hur mycket längre den säsongen är? Vilken tallrik var eran favorit förresten?

  1. Nu kanske jag låter jätte taskig men jag saknar den andra bloggen! Kändes lättare att läsa, mer Ellinor stil och jag, helt enkelt bättre! Men självklart är det roligt att läsa här inne också <3

    1. Hehe tror det är en vanesak! Läser du via telefon eller dator? Har valt allt själv, så detta är 100% jag! Förra bloggy fick jag en tilldelad design bara. Hoppas du stannar, kram!!

  2. Jag har min swedish grace servis i vitt från Rörstrand året om, byter duk & linneservetter efter tillfälle/säsong & piffar med härliga blommor när jag dukar 🥰 (älskar porslin men är för snål för att införskaffa nytt 🙈)
    Kram

    1. Ja men snälla den är ju otrolig!! Syftade absolut inte på den, vi har ju helvita Villeroy French Garden. Tänkte mer på typ IKEA heh!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi