Egentliga anledningen till varför vi sålde vårt hus

Jaaa frågan jag har fått många många gånger när vi har nämnt att vi vill flytta inom snar framtid är ”Men VARFÖR? Du säger ju att ni trivs så bra!”.

… Och det gör vi ju. Det ÄR en sorg att vi har sålt vårt hus. I hela säljprocessen vet jag helt ärligt inte hur många gånger jag har tänkt ”Vad f*n håller vi på med?”.
Men exakt alla anledningar till VARFÖR vi vill flytta, hade ju varit dumt av mig att dela på sociala medier innan vi hade sålt hehe. Ville ju kanske inte outa anledningarna, utan hellre prata om allt vi älskar innan försäljning. Så vi inte ”sålde in” allt vi saknar liksom. Men nu löste det ju sig ändå eftersom att vi inte hade några visningar osv.
Men själva huset, har ALLT vi drömmer om och mår bra i. Hade vi kunnat flytta vårt hus med en kran till en annan tomt så hade vi det haha.
När vi köpte huset så var ju jag bara 21år. Och egentligen så kändes huslivet så långt bort? Jag ville ju festa och leva loppan i stan? Dessutom vi var först ut i gänget att flytta ut till en förort. Vi visste inte vad vi ville ha för hus, jag såg snarare framför mig ett sekelskifteshus när man drömde sig bort. Men så kom vi ut hit till Nacka och blev kära i prick allt.

Med åren har vi ju gjort en del renoveringar, och ”ögat” för ”förbättringar” har ju växt fram med åren. ”Vad vill vi ha? Vad vill vi få ut med att bo i hus? Vad mår vi bra av?” och så vidare.

Vi ÄLSKAR vårt hus och alla små som stora renoveringar vi har gjort. Men det är också mycket annat som vi drömmer om. Saker vi inte visste att vi ville ha, för att vi helt enkelt aldrig hade bott i ett eget hus innan det här. Och för att varken Bruno eller William fanns då. 
Vi drömmer om en gräsmatta bland annat. Jag tycker att det är FRUKTANSVÄRT enkelt att bo i hus när man har barn och hund i jämförelse med när man bor i stan. Det finns alltid parkering, stora utrymmen, lätt att gå ut i promenera/sova ute i vagn, inga hissar och trappor att konka i, nära till stranden och en miljard utflyktsställen utomhus med djur, 1 meter till poolen, 1 meter till grillen, 1 min till skogen osv osv.
Men… Och detta är ett stort MEN. För att få det 100% optimalt praktiskt, så behövs kanske en någorlunda barnvänlig tomt… Och framförallt lite gräs. Idag finns det ingenstans alls för William att leka på vår innergård. Det går varken att sparka boll, ha en studsmatta, en sandlåda, en lekstuga etc etc.
Och för Brunos del finns det inte en enda gräsplätt att kissa på. INGET får plats eller är optimalt för vårt liv vi lever nu med andra ord. Så i vår/sommar hade vi behövt gå till en park varje dag för att rasta dom båda, och då fallerar ju hela enkelheten med hus om man har barn och hund. Ur den aspekten är det ju precis som att bo i en lägga, och det vill vi ju bort ifrån.

Vårt sovrum 

Angående tomten så drömmer vi också om: en tomt där man kan plantera saker och ha det grönt i annat än krukor. Det är så sjukt mycket mer jobb när man har allt i krukor. Vi vill ha en större tomt också, med längre avstånd till grannar. Gärna ett hus en lite närmre vattnet och gärna med en ”utsikt” över något annat än grannhus och ett berg. Helst ett par TRÄD. För vi har inga träd alls idag.

Vi båda jobbar ju hemifrån, och har alltid gjort. Så ett poolhus med kontorsdel är en dröm vi båda har, då vi inte vill pendla in till något kontor i stan. Men ett sånt poolhus får inte plats någonstans idag.

Vårt sovrum och vår lilla WIC.

I dagsläget har vi bara tre sovrum också, och helt ärligt är vi ganska ofta i behov utav fler. Eftersom att vi ofta har både familj, släkt, vänner och miljarder barn på besök.

Vårt sovrum.

Så ja, det är egentligen de högst primära anledningarna till att vi vill flytta. Tomten alltså. Vi budade ju på ett hus med havstomt och egen brygga i höstas som vi tyvärr förlorade efter en sjukt utdragen och jobbig budprocess…

Och det var efter att vi var där, som vi insåg många av de här sakerna. När man väl har sått fröet i huvudet att man kan tänka sig att flytta, så tycker jag inte att man får samma relation till sin bostad längre. Det byggs upp en distans.

Min lilla WIC 

I den fanns det i princip ingenting när vi flyttade in. Den renoveringsprocessen och före/efterbilder kan ni >>läsa om här klick!<<

Vardagsrummet nere (tagen för typ tre år sen tho).

Sen om vi enbart ska kolla på det här ur ett ekonomiskt perspektiv, så har vi gjort så mycket förändringar som man kan in/utvändigt och fortfarande behålla en bra marginal vid försäljning. För läget på vårt hus är som det är helt enkelt (rätt nära en stor väg).

Vi HADE väl kunnat renovera om ett badrum etc etc etc i det här huset och verkligen göra huset 10/10, men om man utgår ifrån marknaden som är nu och som har varit de senaste åren, så hade inte huset i sig ökat drastiskt i totala priset vid en försäljning i alla fall (tror JAG och alla mäklare jag har pratat med alltså, ingen direkt fakta).

Liten del av bokhyllan i nedre vardagsrummet. 

Bokhyllan vardagsrummet.

Sen ÄR VI JU fixare. Vår hobby ÄR att drömma oss bort, och färdigställa idé till verklighet. Vi ÄLSKAR det och mår bra av det. Men för att vara rent krass så hade det inte varit värt för oss att göra fler såna grejer här hemma. Det hade känts som att kasta pengarna i sjön. Det finns liksom alltid ett tak för vad ett hus kan läggas ut för, och man vill ju inte renovera något ”bara för att” heller. Vi känner oss klara här i den resan också.

Liten del av kontoret på nedervåningen.

Liten del utav gästrummet.

TV-rummet på övre plan. 

”Vår” toalett på ovanvåningen.

Sen finns det ju två till (en på nedervåningen och en i tvättstugan/bastun).

Gugges sovrum.

… Innan han kom skall tilläggas. Nu är det inget sängbord där och istället för babygymmet så står det en spjälsäng i samma serier som skötbordet. Jag kommer sakna alla stora panoramafönster som släpper in ljus överallt.

Delen mellan kök/kontor/skafferi och vardagsrum + gäst toalett.

Betonggolvet på nedervåningen.

Herregud vad jag kommer att sakna vårt betonggolv dock! Det är svalt på sommaren och varmt på vintern. I nästa hus vill jag jättegärna ha betonggolv överallt förutom sovrummen typ haha.

Ena delen utav köket.

Woah vad jag kommer sakna att kunna ha tv i köket! Utgår inte alls ifrån att det får plats i framtida boende…

Jaaa nu vet ni varför vi ville flytta ifrån huset vi älskar. Framförallt för tomtens skull alltså. Och för att vi känner oss klara.

Jag hoppas att ni är taggade på att se vad som väntar framöver också. För det är verkligen jag!! 

  1. Hej! Så kul att du är på Forni nu, älskar Forni! Men bara så du vet så går det inte att gilla inläggen? Eller jag kan inte iaf. Ville bara berätta det!

  2. Detta är ett fantastiskt fint hus, men jag förstår eran saknad av tomt och gräs. Skulle inte du kunna dela planritningarna på huset så att man kan få en helhet av hur lösningen i huset är uppbyggt? Nyfiken!

    1. Tyvärr inte! 🙂 Och det är för köparnas skull 🙂 Och för egen del så är det helt enkelt av säkerhetsskäl hur töntigt det än låter hehe!!!!! Kram

  3. Vad fint du skriver om ert hus! Som att du älskar allt och att allt egentligen är perfekt men just det NI vill ha saknas men att det som finns är perfekt för den som inte vill ha gräs osv 🙂 Fint och jag som följt dig länge är spänd på vad komma skall, särskilt eftersom jag växte upp i Saltsjöbaden så är det extra hus att ni är i ”min” kommun <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi