Botox och fillers i mitt ansikte


Ni som har följt mig länge vet ju att jag i perioder lever med skov utav migrän (som under graviditeten eskalerade till den grad att jag var sängliggandes i flera månader totalt). Och just nu är jag inne i en sån period…

Änte den bästa kombon med nystartad blogg och att få huvudvärkens morsa så fort jag kollar på en skärm. Jag som hade förberett en massa inlägg, men jag orkar verkligen inte färdigställa dem. Jag vill helst bara sova i ett svart rum.


När jag mår såhär så blir jag rädd för typ allt. Andrea bjöd med mig på paddel härute i Nacka imorgon. Men jag vågade inte tacka ja. Undviker ALL fysisk aktivitet förutom korta promenader för att få frisk luft.
Annat jag undviker är: Alla starka dofter, socker, koffein, starkt ljus, skärmtid, stress och jag springer helt seriöst åt andra hållet så fort William börjar skrika. Jag känner mig inte som den bästa mamman då, tvärtom, jag får otroligt dåligt samvete över att inte kasta mig över honom för att trösta. Men jag är så otroligt rädd för att typ allt ska utlösa en attack.

Men har ni andra därute några tips? På saker att undvika eller medicin ni tar som hjälper?

Jag botoxar ju pannan, området precis över ögonbrynet och mot tinningen typ ish (alltså inte själva pannan). Och det har tagit bort 95% av all min vardagsmigrän skulle jag säga. Men den kanske håller på att gå ut nu? Det var nog en månad sedan jag var där sist. Men just nu sitter migränen som vanligt i bakhuvudet och bakom ögonen. Man kan ju botoxa käkarna och nacken också (väl?).

Jag pratade faktiskt med sköterskan (eller vad säger man?) som lägger min botox (säger man så??? Lägger??? Hahaha ni hör ju nivån på hur insatt jag är. Eller vänta INJICERA säger man ju) om att injicera i käkarna också. Hon trodde absolut att det skulle kunna hjälpa, men rent estetiskt så skulle eventuellt mina käkmuskler bli mycket mindre och att formen på mitt ansikte skulle ändras. Och jag vill ju ABSOLUT INTE börja med fillers i käkarna för att fylla ut?

Har någon av er erfarenheter där? Försvann er egen muskulatur i ansiktet när ni började med botox i käkarna? Hjälpte det mot migränen? Kan man botoxa HUVUDET?

Får ofta frågan när ämnet kommer på tal om jag gör dessa behandlingar via sjukvården, men som ni vet vill jag ju ha så lite kontakt med vården som möjligt. Så jag bekostar det själv. Även om det vore riktigt nice ifall skattebetalarna gjorde det åt mig hehehe!!

 1. Den enda medicinen som funkar för min migrän är 1 st Oriptan + 2 st Alvedon. Det är ej receptbelagd medicin men är ändå den bästa kombon jag har testat hittills även jämfört med receptbelagd medicin. Min migrän har blivit bättre nu med åldern så jag har ej testat botox/fillers.

 2. Jag får botox var 11e vecka för min kroniska migrän! Min Neurolog har en privat mottagning men har samarbetsavtal med regionen så frikort gäller tex! Jag får 7 injektioner i pannan, tre i vardera tinning, två i vardera käke, tre på vardera axel och åtta stycken totalt i bakhuvudet/nacken.
  Käkmusklerna blir ju mer avslappnade så en viss slimmande effekt har det OM det är så att du är så spänd/har så tjocka muskler att det syns. De röntgar innan för att se. För mig har botoxen räddat mitt liv helt ärligt, hållit på i över 6 år nu. Innan dess kunde jag inte leva normalt utan var sängliggandes flera gånger i veckan. Nu är det några få gånger i månaden istället!

  1. Hur fick du det godkänt?

   Jag har precis börjat prata med vården om detta med min migrän. Inget annat hjälper och jag har betalat själv i flera års tid.

 3. Jag har tagit Botox för migrän i flera år, går var tredje månad. Jag känner extremt stor skillnad på vem som tar sprutorna. Inledningsvis var jag inte så kräsen och sa att jag kan ta vem som helst men upptäckte sen att så lättvindigt ska man inte svara på frågan. Idag har jag bara en överläkare som är sjukt rutinerad som får göra sticken. Jag upplever att när andra gjort det vågar de inte sticka tillräckligt hårt. Han är snabb men sticker ordentligt och djupt innan han sprutar in. Jag tar i käkarna och kan ytterst lite se skillnad på ansiktet. Jag får även i axlarna och upp i nacken.

  Även om du väljer att inte ta det genom sjukvården brukar man kunna få preparatet utskrivet på recept för att ta med till salongen. Jag ser det annars som en grej samhället får ställa upp på. Utan Botox skulle mina sjukdagar belastat samhället.

  Jag går även på Akupuntur som jag upplever funkar bra i kombination.
  Varm kram!

  1. Heej! Åh tack för bra tips!!!!!!!!! Kanske lät ironisk eller något, men självklart ska staten bekosta ens vård <3 Om botox är de enda som hjälper så ska man ju få den hjälpen. Precis som att andra får rehab, simning, massage, psykologtimmar etc etc.

   Killgissning nu, men botox är väl framtaget för medicinskt bruk? Min kille vet jag fick det i vaden efter sin stroke tex. Men att man sedan upptäckte att det var grymt att använda för rynkor mm?

   Är ju livrädd för sprutor mm, därav jag väntade i så många år med botoxen. Så akupunktur är inte min cup of tea. Var inte i mitt sinnes fulla bruk under graviditeten kanske hahaha, men jag minns att jag var desperat och testade typ allt man kunde (förutom akupunktur och botox). Men inget hjälpte. Botoxen gav mig okrydd mitt liv tillbaka 🙂

   KRAM
   E

 4. Du kan testa att lägga botox i käkarna och ändras ditt utseende lägger du inte där igen bara. Det är en muskel som slappnar av och blir mindre och den kommer byggas upp igen om du inte fortsätter med botox i den.

  1. Hej!
   Jag använder vid attack 800mg ibuprofen & 1000mg paracetamol (har aura migrän), sedan tar jag en tablett Sumatriptan när auran försvunnit pch huvudvärken kickar igång. Hjälper helt okej, men om det gått så långt att jag fått en attack är det mycket som gick snett där före.
   För att hindra en attack och jag får känningar av att jag kommer inom nån dag få migrän. Äter jag 1vecka, 1tbl Propranolol på morgonen och 1tbl Triptyl på kvällen. Med detta undviker jag en migrän attack.
   Detta har varit en lång process att hitta rätt medicin, men rekommenderar att söka upp en duktig neurolog. Jag gör det via privata sektorn och det är den bästa investeringen jag gett mig själv!

   1. Tack!! Ja precis, gäller ju att förebygga! Väl i attacken är det ju inte mycket som hjälper känns det som.

    Tack!! <3 Många som skriver det, att jag borde gå till en neurolog alltså! <3

 5. Min läkare har ordinerat mig Propranolol, en betablockerare, som tar udden av topparna och gör så att jag numer inte behöver ha så mycket migrän eller den dagliga kroniska huvudvärken. Äter ingen större dos men en tablett varje dag gör underverk för mig. Utöver det så har jag fått sprutor att ta vid kraftig migrän eftersom jag tenderar att kräka upp tabletterna och då inte får någon hjälp alls av dem. Hoppas du hittar något som lättar det hela, fick min migrän efter mitt tredje barn… vidrigt är det!

  1. Exakt! Kan tänka mig att din medicin och min botox har samma inverkan typ. För botoxen tar ju också bort (vanligtvis) min värsta vardagliga huvudvärk. Även om jag fortfarande kan ha lite molande (dock inget som försämrar min livskvalitet). Och anfallen kommer mycket mer sällan. Jag har upplever aldrig att jag har spända käkar? Men hon sköterskan sa att jag har väldigt stora käkmuskler, så det kanske skulle hjälpa med botox där ändå? Eller bettskena?? Många som tipsat om bettskena!!
   KRAM

 6. Jag har haft SUPER mycket problem med migrän. Det som hjälpte mig tillslut var att ta sumatriptan och mina migränanfall gick från flera gånger i veckan till något enstaka här och där triggat av något riktigt emotionellt stressmoment. När jag sedan blev gravid gick jag inte äta medicinen så då rekommenderade min läkare att äta magnesium för jag fick tillbaka min migrän och den var ÄNNU värre än tidigare plus att jag inte kunde ta någon ordentlig migränmedicin. Magnesiumdosen tog bort min migrän under graviditeten och den är fortfarande borta trots att jag nu också har en 9 månaders bebis och tar ingen medicin. Trodde aldrig det skulle funka!

  Det är verkligen hur jobbigt som helst och med en bebis som kan gå på ens tålamod så finns det inte tid för migrän också! UH! Förstår dig verkligen och hoppas att det löser sig! Kanske kan det vara värt att kika på ifall du inte har tidigare?

 7. Hej! Jag har botox i käkarna och det är det bästa någonsin! All huvudvärk har försvunnit och jag ser absolut ingen skillnad i mitt ansikte, eventuellt att käklinjen blivit lite mer tydlig men det är pytte och kanske till och med inbillning. Testa!

  1. Jaha vad bra!!! Antar att hon kanske menar när botoxen går ur, att muskeln då har blivit mindre pga den har behövt jobba mindre. Och att det är DÅ man ser skillnad. Men nu när jag skriver det här kom jag ju på att jag ändå kommer behöva gå och fylla på regelbundet i alla fall haha??? Så spela roll ju. Tack! <33

 8. Vad jobbigt att migränen är tillbaka!
  Det som hjälpt mig förutom tabletter är även att en naprapat behandlat nacke/axlar där jag varit otroligt låst både med massage och akupunktur. Samt ”stress muskel” på halsen, aj gör så ont! Har även tendens att bita ihop käkarna i perioder, då pratade vi om bettskena var aktuellt men har inte provat det.

  Kanske värt för dig att kolla fler triggerpunkter? Hoppas det blir bättre!

 9. Hej! Det som har hjälpt mig utöver tabletter när det har behövts är att lägga in vilopauser. Låter kanske konstigt eller simpelt men för mig var nog migränen främst stressutlöst! Så jag har tränat på att lägga märke till när jag är stressad/trött, spänd i käkar, axlar osv och då vilar jag förebyggande varje dag ca 20 min vid lunch så är det som att jag omstartar kroppen och slappnar av! Hade tidigare problem med huvudvärk varje vecka och nu kanske 1 gång var 3-4 månad ä.

 10. Hej Ellinor!
  Jag går på botox var 12:e vecka och får en liten dos i 30 punkter i ansikte, nacke och skuldror. Jag får även i käkarna, har ej märkt skillnad hur jag ser ut utan bara att jag mår bättre. Som någon annan skrev så går ju all botox ur kroppen på 10 veckor.
  När jag hamnat i en jobbig migräncykel och den kommer tillbaka dag efter dag efter dag, då har jag tagit 500 mg Naproxen på morgonen och 500 mg på kvällen i 3-4 dagar för att bryta ”smärtcykeln”. Då har jag inte tagit något mer utöver det. Den kuren har tagit mig ur flera jobbiga perioder. Fick det som tips av en neurolog för flera år sedan.
  Tar man triptaner eller smärtstillande för ofta så kan man ju få en huvudvärk av läkemedlen också, vilket har hänt mig och jag kunde inte skilja på huvudvärken och migränen.
  Hoppas att du hittar något som funkar för dig! <3

 11. Hej! Min sambo har haft samma problem som dig och även värre tidigare. Det som har hjälpt honom är att äta magnesium och mer salt, finns studier som visar att människor med migrän har saltbrist. Sedan undvika socker genom lågkolhydratskost. Han har gått från att kunna ha 7-8 attacker i månader i perioder till att ha ”vanlig” huvudvärk någon gång i månaden och migrän någon gång var tredje månad. Stor skillnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi