Williams dop & 1 års kalas


Igår (söndag den 6e) så hade vi ett kombinerat 1års kalas och dop för våran lilla William som ni vet. Men innan ni får läsa om hur det gick till att döpa sin unge i sitt vardagsrum (plus ca tusen doptips om ni har tänkt styra upp något liknande), så tänkte jag spola tillbaka bandet lite till dagen innan.

Jag försökte preppa så mycket som möjligt dagen innan för att slippa den där förbannade stressen precis innan gästerna kommer. Jag vill gärna hade det fint hemma när vi bjuder hem folk, men jag har noll prestige i att ta in hjälp. P’s mamma bakade matpajer och min mormor bakade bullar. Men i övrigt så köpte vi allt färdigt haha.

Blommorna beställdes hem (Interflora) också. Så var det bara att sätta ner dem i vaser haha. Hur fiiiiin vårbukett!! Man älskar ju SPRET. Vas ifrån svenska ByOn.

Jag plockade till och med fram ett nytt porslin dagen till ära. Rörstrands superklassiska Swedish Grace som jag älskar! Väldigt passande att dem har den serien i flera olika färger just när det är barnkalas. Den mintgröna är min favvo.

Allt fika köpte vi också haha! Kakfatet lånade jag utav mamma. Självklart serverades klämmisar till alla bebisar som inte kunde njuta utav godsakerna också. Blev dessa klämmisarna för att dem matchade bäst med färgtemat hahaha. Våra Iittala ”Kastehelmi” ljusstakar har vi i massa färger. Men dem i genomskinligtglas passade väldigt bra att ha till…

Vårt höga tårtfat i samma serie. Det som cheesecaken står på.

Eftersom att vi skulle ha dopet hemma, så ville vi ha en lite finare ”set up” som bakgrund för alla bilder under själva cermonin. Jag kontaktade säkert sju olika firmor och flera svarade att dem var intresserade. Men när det väl kom till att återkomma med en offert så svarade INGEN? Låg på som en igel.

Frågade därför om hjälp på Instagram, och då tipsade några utav er om bolaget Big Little Occasions som svarade med offert 1h senare. Det kom hem två tjejer samma morgon som kalaset och roddade med allt i någon timme. Hela installationen sitter fast (på något sätt vet ej hur?) men bla med fiskelinor.

Vi blev så såå nöjda! Varken jag eller P hade kunnat göra det så fint själva. Och ingen av oss hade haft tålamodet för det heller haha.

Ebba & Märta

Vid 13 började gästerna att trilla in. Vi bokade ju in detta när det fortfarande fanns restriktioner i o m Corona på restauranger mm. Så det blev att vi höll det ganska litet. Min och P’s närmsta familj + gudmor (Ebba som ni ser på bild) och gudfar.

När alla satte igång var det dags för själva dopcermonin. P’s systers man är ju präst, så det var himla smidigt måste jag säga! Jag trodde att man var tvungna att vara i kyrkan för att det skulle ”räknas” som ett dop och inte en namngivningscermoni. Vi hade gärna varit i en kyrka också, men vi var för lata för att boka det. Plus att det blev mer chill såhär (vilket ju vi är som familj också), så det blev väldigt bra. Oj lite sidospår.

I alla fall: För att det ska räknas som dop är det avgörande VEM som döper (dvs präst i vårt fall) och vad denne säger. Vi fick ha psalmer och låtar om vi ville, men vi kunde (läs: orkade inte) bestämma oss för vilka. Vi ville inte ha någon standard tråkig ”Det gåtfulla folket” även om den är asfin.

Här kommer tre svenska låtar som vi velade mellan i slutet: 

Besvärjelse – Hanna Hedlund (väldigtväldigt fin text men melodin kändes lite för deppig att ha hemma när vi ville ha cermonin lättsam. Tänkte isf cutta vid typ 02:19 eller ngt sånt eftersom att den är rätt lång).
Det kommer bli bra – Laleh. Goliat är ju också fin.
1a gången – Magnus Uggla. (Finns även en mer upphottad variant med Miss Li)

Älskade även:
Du måste finnas – Newkid (men TYVÄRR sjunger han ”Hur kan du då överge mig?” vilket inte kändes speciellt passande heh).

William skötte sig exemplariskt! Eftersom att vi var hemma och att han är så gammal så passade inte släktens dopklänning. Men det var bara skönt för då kunde han krypa runt lite medans Pär (The Prieeest) läste en utav bönerna. När det var dags för vattnet, så tänkte jag att Gugge kanske skulle bli ledsen? Men icke! Det verkade bli varmt i kavajen, för när vattnet (ifrån Skurusundet) hälldes över huvudet så blundade han och njöööööt av att svalkas av lite.

Dopskålen har gått i generationer i P’s släkt, så det var givet att använda just den. Hade vi inte haft någon så hade jag GARR köpt någon vacker porslinsskål. Tips!

… DÅ VAR ONGEN DÖPT!!! Applåder!!!!

Hela gänget! Jag har fått mycket frågor om min klänning, och den är två år gammal ifrån Trendyol.

Gugges outfit köptes (som typ alla finare festkläder) på Sellpy och Tradera.

”High five vårt gudbarnet nu e du döpt!!!”

Jag är så glad över att Ebba och Storken tackade ja till att bli gudföräldrar. Dom har verkligen tagit sitt åtagande på största allvar, och dom kommer att dra med Gugge på så mycket kul och viktigt på varsitt håll (dem är alltså inget par haha). För oss var det självklart att välja vänner istället för familj (eftersom att dem är just FAMILJ alltid och oavsett).

På så sätt så får ju Gugge en extra nära relation till några andra vuxna än oss i familjen. Eller ja, han har ju redan en väldigt nära relation till sina gudföräldrar. Just eftersom att vi alla bor härute i Nacka och ses flera gånger i månaden. Så vi har ju redan traditioner alla familjer tillsammans. Men förhoppningen är ju att Gugge kommer att åka med dem själv på äventyr, och att deras tjejer kommer att få följa med oss på spektakel utan sina föräldrar.
GUUUUUU JAG BLIR VERKLIGEN HELT BLÖDIG AV ATT SKRIVA DET! För mig är det här upplägget mitt ultimata drömgoal att kunna ge vårt och deras barn. En stor, varm och trygg extrafamilj som man alltid är välkommen till (och kan cykla över till när det har serverats äcklig mat hemma hahaha).

Sen var det dags för fika!

Gugges faster Anna och kusin Claes. Till de tre större barnen som var på kalaset slängde jag ihop gottepåsar. Dem fick festis, mangobollar, klämmis, russinpaket och lite chips. Det gick helt klart hem!

Felicia (Storkens fru) och lilla Mathilde.

Världens finaste, snällaste och bästa mormor och lilla Guggis.

Han hatar ju änte bär så att säga. Inte tårta heller tydligen. Synd för honom att han bara fyller år en gång per år 🙁

Mamma och svärmor

Det var så himla mysigt att ha alla samlade igen<3 Eftersom att det har gått två år utan sånt.

Sen var det dags för dagens höjdpunkt. Jag skrev ju att jag och P var väldigt oense om present (här klick!).

Men låt oss underdriva och säga att presenten blev en succé. Han (och de andra barnen) skrek och applåderade av glädje!

För er som undrar så kan fyra kids åka på den samtidigt haha! Mycket smidigt. Jahopppp då blir prick varenda middag hemma hos oss dååååå (för då kan barnen underhålla sig själva).

Jag kunde verkligen inte ha drömt om ett mer lyckat dop eller födelsedagsfirande. Tack tack tack familjen och vännerna för det<333 Vi tänkte först inte ha någonting alls (pga orkade inte med mer rodd), meeen jag är så glad över att vi styrde ihop ett firande tillslut. Hett tips att köra dop (eller namngivningscermoni) hemma, då det är som gjort för kids! Inga tider att passa och barnen kan leka fritt medans man kör (tog typ 10min också?).

Imorgon fyller Gugge 1 år, så då ska han väckas med sång, ballonger och ljus. Min lilla lilla ettåring. Herregud!!! Jag har ett BARN! Som har funnits i ETT ÅR imorgon. Tänk att jag själv (okej med lite hjälp) har skapat den absolut bästa människan jag vet!! Det är så ogreppbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi