Jag och P tycker olika om uppfostran & lista med dem finaste barnplaggen i sommar.

INLÄGGET ÄR I SAMARBETE MED H&M KIDS.

Hellu gänget! Ni brukar ju fråga mig hur jag hittar så mycket fina barnplagg som ”sticker ut” lite. Därför har jag listat maaassa fina plagg i bla frotté och linnetyg längst ner i det här inlägget *hint hint* missa änte!!!!

Och för att ni ska slippa leta efter Williams och min outfit så hittar ni dem direkt under den här bilden.

WILLIAMS OUTFIT:
Kortärmad linneskjorta del utav ett set. Byxa i linmix. Bästa sandalerna. Solhatt med knyte.

MIN OUTFIT:
Lång limegrön volangklänning med öppen rygg. Kavaj i linmix. Solglasögon. Väska slutsåld liknande här.

Men nuuuu kommer ett inlägg om mina funderingar (eller ah identitenskris kanske snarare?) om att vara en MAMMA. ”Jag är mamma. Jag heter mamma. Jag är ifrån Nacka, är 40+ och känner mig tuff.” Haha bästa låten…

Aja om vi ska vara lite seriösa.

En grej som jag har tänkt på det senaste är… Att jag såhär 1år och 3mån in i mitt föräldrarskap känner mig lite överväldigad (i brist på ord?) utav allt ANSVAR som plötsligt har lagts på mina axlar?! Hahaha jag förstår att det kanske låter skumt men ifrån en natt till en annan så behövde jag bli så… Vuxen?

Låt mig förklara…
Allt började med att Gugge blev en förskolepöjk. Och since then så är HAN och vårt LIV helt annorlunda? För HERREGUD vad han förstår mycket nu!! Hans egna ordförråd sträcker sig inte längre än till typ… 10 ord? Men han visar ju tydligt att han fattar när vi förklarar långa meningar för honom?!

Vilket har gjort att jag och P behöver vara mycket mer pedagogiska och förklara saker iom att Gugge vill förstå. Men framförallt så ställs vi VARJE DAG inför en triljon beslut om hur vi ska göra i vår barnuppfostran. För _redan nu_ sätter vi ju grunden för hans _värld_ (stora ord här nu men det är ju sant?!).

Tex: Vilken ton ska vi använda när vi pratar oss vuxna emellan? Hur är man en bra kompis? Hur spenderar man sina helger? Ska man alltid plocka undan efter sitt stökande osv osv osv i all oääändlighet. Ah ni hajar. En triljon grejjor.


Jag har alltid tänkt att folk blir så vuxna när dem får barn. Alltså på sekunden bebisen kommer ut typ? Men så kände jag ju ABSOLUT INTE när William hade fötts? Jag va ju samma gamla Elli men med en unge på axeln liksom. Men nu…? Nu känns det som att jag ifrån en dag till en annan behövde bli jätteJÄTTEvuxen över en natt? 


För ursäkta men hur vuxet är det inte att drömma om familjemöten (prick varje dag helst pga det skulle behövas) så att jag och P kan vara synkade i vår uppfostran?!

MEN SÄG MIG kära ni: nääär ska man hinna diskutera igenom en triljon såna här beslut och situationer med sin partner?!


Ni vet ju att jag har jobbat med H&M Kids since forever nu känns det som, och när dom frågade hur jag tänker kring barns stök å kladd å sånt fick jag panik?! För det första som slog mig var att det är en utav puckarna där jag och P är osynk. Vi tycker helt olika med andra ord…
DETTA TYCKER JAG OCH P OLIKA KRING:

1. Sitta ner och äta? Superviktigt tycker jag. Inte P.
2. Utforska yoghurten med händerna eller t.o.m pannan? Why not säger jag! Klart man undrar hur det känns å låter hallå! BIG no no säger P.
3. Ha med en leksak vid bordet? Helt OK tycker jag sålänge det äts. Ni kan ju gissa vad P tycker.


En sak vi i alla fall är rörande överens om… Och det är att man inte kladdar med mat och pennor på möbler. Då sitter man vid matbordet. Men det är HELT OKEJ att en tröja blir skitig!

(Vilken ren liten hand!)

Vi båda är ju intresserade utav mode, men vi vill inte att William ska känna sig begränsad i sin lek för att mamma eller pappa kanske blir arga över gräsfläckar på dom svindyra byxorna?? Om märkesgrejer köps så är det alltid beggat och inget vi hönsar upp oss kring ifall det går sönder. För barnplagg är till för att användas och lekas i.

Och det är exakt därför vi båda älskar H&M Kids. För idag går det ju verkligen att köpa FINA tex förskoleplagg/festplagg/hemmakläder till en bra peng. Vi har  kompletterat med deras plagg sen William föddes (hans garderob består ju mestadels utav ärvda och/eller second hand plagg).

Jag tycker att H&M Kids kläder håller asbra också?! Gugge har liksom ju ärvda plagg därifrån som är inne på tredje eller t o m fjärde barnet nu liksom.

I alla fall, vi ääälskar ju svala och stiliga plagg i linnetyg. Eller frottéplagg oh loord give me mercyyy. Och båda sitter ju väldigt loose och är lekvänliga! Win win.

FROTTEPLAGG 2 OLIKA LISTOR:
HÄR! och HÄR! hittar ni dem på siten.

LINNEPLAGG 2 OLIKA LISTOR:
HÄR! och HÄR!

Hoppas ni gillar alla plaggen, och att jag inte är helt ensam om brist på kommunikationen med min partner?! Eller det där med att bli så nockad av allt ansvar man bär när man ska uppfostra ett barn till att bli en någorlunda vettig och snäll person haha…<3

 1. Gud vilket fint samarbete🤩 tack för länkarna nu blir dottern fin på förskolan och sommarens alla kalas 👍

 2. Jag håller 100% med dig på alla punkter! Tänker exakt samma😊 Fint inlägg. Så välskrivet🥰🥰

 3. Håller med dig i alla punkter.
  Är själv förskollärare och ett stort arbete på förskolan är just självständighet (att sitta still vid matbordet) samt utforskande (okej för 1-åringar att få känna, lukta, smaka på maten) dock så anser jag att barn alltid ska erbjudas kniv och gaffel eller i 1-åringars fall gaffel och sked för att öva på motoriken. När de däremot kommer upp i åldrarna handlar matsituationen om att inte äta med händerna och istället få till motoriken att äta med kniv och gaffel 😂

 4. I absolutely love your blog and find many of your post’s to be exactly
  what I’m looking for. can you offer guest writers to write content in your case?
  I wouldn’t mind composing a post or elaborating
  on many of the subjects you write concerning here. Again,
  awesome blog!

 5. Hej Ellinor!
  Skulle älskar om du skrev lite fler inlägg här på bloggen! Jag älskar att läsa din blogg och tycker du är så bra på att skriva och har variation i dina inlägg. Men förstår att du har mycket annat att göra <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi