Fler bilder inifrån nya huset – vi har fått glada besked!


Äntligen kan jag sätta mig ner och skriva lite mer om en av de roligaste sakerna som hänt under 2022 – att vi blev med nytt hus! Det har liksom känts overkligt så länge, eftersom att vi köpte det i januari. Men idag fick vi glada besked som fick poletten att falla ner!

Tanken var nämligen att vi skulle flytta in i början utav september. Men idag fick vi veta att flytten blir nästan 3 veckor framflyttad!!!! Wihooooo!!

Som ni ser har det nya huset generellt sätt ganska likt vårt förra hus. Samma L-form, i grå betong och stora fönsterpartier. Dock är det ju en våning mindre = mindre förvaring. Så därför kommer vi att bygga garage direkt. Och stilen är ju helt annorlunda – till det bättre tycker jag! Det är ekramarna runt fönstren, de franska balkongerna i alla sovrummen och den synliga takfoten som gör det! Mums!

Den här delen utav altanen ska förstoras gånger 5 typ?! Och hitåt sätt, efter trädet så kommer en mörk pool att ligga. Förhoppningsvis nästa sommar redan!

Jag älskar den här vinkeln av huset! Den här delen av trädgården håller vår trädgårdsarkitekt att skissa på just nu. Det enda jag vet som ska göras är:

– Gräsmattan ska jämnas ut.
– Stubbar ska fräsas bort.
– Träd ska flyttas hit samt att granen till vänster ska bort.
– Buskar ska planteras.
– Hängmattan ska ersättas med en hel ”barnavdelning”.
– Staket ska byggas. 
– Gruset ska evt bytas ut mot oregelbunden skiffer eller betong. 
– Kantstenen ska bytas ut. 

Tyvärr har den här tappen gjort sitt… Det är dock inte prio ett att byta den. Men det kommer absolut att behövas om vi inte vill riskera att falla igenom den om något år eller två haha.

Ser ni hur mycket gräsmatta och fina träd vi kommer att ha!!!!!!!!!!!! Vi hade inte ett enda i förra huset och herregud vad jag saknade det. P och jag är dock skapligt oense ifall dem ska klippas ner. Jag skiter i soltimmar, jag kollar hellre ut över perfekta träd.

Här ser man lite mer utav friggeboden, där vårt nya garage med murad stenfasad alltså kommer att stå. Jag är så nöjd med arkitekterna vi anlitade för det också. Det kommer att bli en heeeelt ny tomt när vi är färdiga!

Staketet som ni ser är grannens, så vi ska sätta vårt egna framför det som blir tätare stående smala ribbor. Då kan varken Bruno eller Gugge smita iväg haha.

Gissa en gång hur nöjda vi är över betonggolvet och betongtrappan! Dock ska den slipas till nu så att den ser mer ”rå” ut. Golvet har inte så mycket struktur om ni förstår? Vilket vi älskar! I dagsläget liknar den mer en plastmatta. Har någon tips på en firma som gör sånt? 


Hallen! Här behöver vi mer förvaring pronto. Och skjutdörrarna ska bytas ut på sikt. Drömmen är att klä hela väggen till höger i ekfanér + garderobsdörrar i ek. Så vackert att fånga upp det ifrån fönstren och att skapa lite värme mot golvet.

Den öppna spisen mellan matbord och soffgrupp<3 SOM VI SKA ELDA I DENNA!!!!!!!!   
Världens finaste ekdörrar som svävar i luften. Vi har inte en enda golvlist i hela huset! Gissa vilka som är peppade på robotdammsugare!!!!!
Mums mums mums med så stora glaspartier i vardagsrummet!

Vi sålde ju med massor av möbler ifrån gamla huset i flytten. Så nu har vi ingen soffa/soffbord/matta/sidobord/lampa mm. Eftersom att jag inte vågar beställa en soffa utan att ha exakta mått plus att jag inte vet vilken kulör vi ska ha på väggarna – så tänker jag att vi köper en provisoriskt soffa ifrån Blocket som vi kan ställa upp i ett gästrum sen? Så har vi i alla fall NÅGOT att sitta på under de månaderna vi är utan? Det är väl en bra idé?

Hallen som leder in till gästoalett/bastu/tvättstuga mm. Här kommer det att bli betonggolv överallt istället för trägolv i kök och vardagsrum.

Här ska vi sitta och äta mat snart!!!!!

Jag tänkte skissa ihop ett eget bord helt i sten. Eller om vi köper något i ek? Sen blir det danska klassiska ekstolar eller några djupare skönare ish fåtöljer i stål med tygdyna. Vi måste provsitta massor först! Och ovanför matbordet kommer förmodligen vår Flos Taraxacum att hänga.

Finaste trappen med det finaste handledaren i brunt skinn<3 På sikt drömmer vi om att bygga ett lyxigt vinrum här under för att utnyttja kvadratmetrarna lite.

HERREGUD VAD VI LÄNGTAR NU!!!!!!!! Jag har ju inte visat några bilder inifrån alls i princip. Så jag hoppas att ni tyckte att det var kul att se lite mer.

Vill ni följa hela husprocessen så får ni inte glömma att gå in på vårt huskonto @ellinorlofgren_house. Där får man följa prick vartenda steg i processen. Allt ifrån spridda idéer, till inredningstankar till att det blir verklighet <3

  1. Wow vad kul för er 😃😃 jag skulle vänta med att ta ner stora träd och verkligen känna in först. Kan ju vara skönt att ha lite naturlig skugga, träd växer ju inte så fort.
    Ska bli så kul att följa!

  2. Aå spännande och förstår att ni längtar!
    Hann börja tänkta ”åh vad roligt med så mycket kul att se framemot” tills jag kom på att vi för sjutton också köpt hus! Vi får nycklarna i Oktober till vår lilla bondgård! 😍 kommer inte va samma stil öht men jag gillar att följa dig ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi