Sommarlovet är slut – trygga upp hemma

I betalt samarbete med H&M Kids.

(Alla plagg på bilderna i inlägget är ifrån H&M Kids. Det jag inte länkar är gammalt och sånt som jag har köpt sen innan. Gosedjuren, förvaringspåsarna, lilla tavlan, påslakan, filtar, strumpor, skor, mössor mm är också ifrån H&M. Och min outfit likaså, dock två år gammal). 

”Å jag e mamma, jag heter mamma, jag bor i Nacka, 40+ känner mig tuff”…

… Är en låtrad som jag känner mig ansiktet utåt för just nu. Förutom tuffheten då. Känner mig allt annat än tuff efter 7 veckors sommarlov med en 1,5åring. Jag har hört många som tycker att det har varit kämpigt att få dagarna att gå. Vi hade också en sån period, (precis i flytten ifrån förra huset innan vi gick på semester). För då märkte vi att alla förändringar TOG på Gugge…

Men det som var jobbigt då var ju det fruktansvärt dåliga samvetet för att vi hade utsatt honom för det. Men med mycketmycket närhet och kärlek så ordnade det upp sig på ish en vecka. Då blev han den där trygga, superglada och megaenergiska Gugge igen<3 Så efter det var det faktiskt toklugnt med vårt provisoriska boende och att åka runt i Sverige och hälsa på vänner. 

… Men utöver den dippen så har det här nog varit den bästa sommaren i mitt liv tbh? Jag har varit tacksam för varenda sekund jag får med William, eftersom att det ändå inte är så många timmar man får ihop i vardagen när han går på förskolan. 

Så för att undvika att förändringen med förskolestart efter ett långt sommarlov (som dock blev två veckor kortare pga fick nycklarna till nya huset tidigare än tänkt) – så preppade vi William en veckan innan starten med att intensivt prata om förskolan och visa bilder på den, på pedagogerna och de andra barnen (finns i förskolans app). Samt att vi åkte dit helgen innan för att leka på gården och för att han skulle känna igen sig. Och det gjorde han!! Samt blev superglad över att se allt igen.

För att lugna mina egna nerver så ville jag ha hela hans rum iordninggjort. Så att han kände sig hemma och trygg där. Grundad liksom. Och så att vi skulle slippa bli stressade på morgnarna över att hitta en t-shirt som passade i någon av alla kartonger…

Så allt sånt fixade vi, och jag passade på att rensa ur allt som hade blivit för litet (för att ge bort till vänner) och klickade mig in på H&M Kids nyheter för att komplettera med sånt som saknades. Vilket var varmare ytterkläder till hösten. Mycket säljer ju slut så fort, så jag tänkte att det skulle lugna nerverna också att ha det på plats.
Beige fleeceset slutsålt liknanade här

Jag hade dock INGEN ANING om hur jag skulle tänka? Och upptäckte att det fanns något som hette skalkläder? Sånt behövde ju inte William på förskolan när han började i våras!! I samma veva hittade jag en artikel inne hos H&M Kids (är jag den enda som har missat hur genialiska tips dem ger där?). Jag fastnade för en artikel som handlade om lager-på-lager. Klicka HÄR för att läsa den ni också!

Skalbyxa | Fleecebyxa | Tights flerpack

Så efter att jag hade läst den kändes det som att:


1) jag var en renodlad expert på lager-på-lager.
2) mitt kontrollbehov var dämpat och jag kände mig trygg inför att William skulle ha rätt kläder när kylan väl slår till.

Dunväst | Fleecetröja | Collageset med piké | Flerpack vita t-shirts

Så det jag kompletterade med i hans garderob var varmare ytterkläder, eller ja:

1) Skaljacka, skalbyxa och skalvantar (fick lära mig att det tydligen är skaaaaal man ska ha överst och sedan kör man så många lager man behöver under för att hålla värmen).
2) 1 tunnare grön fleecejacka med reflexer.
3) 1 tjockare beige fleeceset. 
4) 1 tunnare mörkbeige collageset med piketröja (perfekt att köra just lager på lager än när collagretröjorna är puffiga). Och just!
5) 1 flerpack vita t-shirts för satan vad det går åt härhemma. 

Närmre bild på den tunnare vindtäta fleecen med reflexer.

Skalvantar som är vattenavstötande (nu har dem fått in fingervantar i samma material också) och fleecevantar. Den stickade kragen köpet jag förra året och använde jäääämt. Likadant med mössan och balaklavan med små öron på (han ser ut som Shrek i den omg man dör gulldöden). 

Kommer ni ihåg vad jag har sagt om DUNVÄST också?! Livets plagg på förskolan. Jag skrev ju en lista med mina 20 bästa tips inför förskolestarten (läs här) som blev extremt uppskattad, där just västen var ett sånt tips. 

Här är hans vattentäta nätta vinterskor och tåliga sneakers med kardborreband också. Blir perfekta i höst/vinter.

Här ser ni en bättre bild på skaljackan som jag beställde hem nu. Det fanns ju som set, så det är dem tillhörande skalbyxorna jag visade längre upp.

Jag tänkte även passa på att visa er några plagg här nedan som jag inte hittade/fanns på siten när jag beställde hem mitt åt William. Älskar prick varendaste liten grej!!! Jag tycker även att H&M Kids har absolut-i-särklass bäst utbud när det kommer till snygga mössor. Nästan alla plagg jag länkar här nedan finns i flera färger också, men dem kommer ni till via angivna länkar.Jackor: rosa, beige, brun och vit | Mössor: duvblå, rosa, vit och mintgrön

Vindjacka färgglad | Regnbyxor rosa | Mössa rosa | Fodrad fiskehatt | Regnbyxor beiga | Regnjacka grön

Jaaaaa det var såhär vi gjorde för att förbereda oss både mentalt men också praktiskt inför förskolestarten igen<3 Så nu är vi redo för ALLA väder som komma skall när sommarvärmen försvinner! !

Och som sagt, vill ni också förbereda er lite mentalt och praktiskt – läs H&M Kids artikel om lager-på-lager hääär (klick!). 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi