OLLI restaurang – detta ska ni äta på menyn! & Melissa Horn konsert

I förra veckan var det dags – min älskade poddpartner Melina hade i födelsedagspresent gett mig biljetter till Melissa Horns konsert. En kärlek since forever för mig som ni vet. Vi möttes upp i poddstudion, brände av ett avsnitt (som ni hittar här klick: ”Halloween, fyllesvin och Solsidangrannar”) och sen gick vi ner till Melinas bestie för middag.

Till restaurang OLLI såklart! Som är startat av goingen Oliver Ingrosso. Jag inledde med en spicy margarita! Då vet man att det blir en bra kväll. Om ni vill beställa en drink ifrån drinkmenyn så har jag testat KAL-EL innan och kan gå i god för den också.


Nonnas pasta och Focaccian. 

Sist var det Melina och Benjamin som bestämde vad jag och P skulle beställa på menyn. Men den här gången var det Oliver själv! Och alla har sina olika favoriter… Jag tänkte summera deras tips så ni vet vad ni ska beställa när ni går dit, utan inbördes ordning tho. (Många utav mina vänner som frågar efter det innan dem ska dit nämligen, så jag tänker att jag sammanställer allt här istället för att jag skickar runt massa olika sms-printscreens haha).

Här kommer rekommendationerna:

FÖRRÄTTER: 

 1. Krispig Focaccia (allas favorit).
 2. Mini Panzerotti.
 3. Melanzane.
 4. Kalvcarpaccio med sellerimajonäs.
 5. Friterade blomkålsbollar (lite hetta i mmm).

Mina favoriter av ovanstående är 1, 2 & 5.


Mini Panzerotti, friterade blomkålsbollar & kalvcarpaccio. 

VARMRÄTTER:

 1. Risotto Al Piselli (Melinas favvo)
 2. Cotoletta Alla Milanese dvs kalvschnitzel
 3. Nonnas Pasta (min favvo)
 4. Pasta Genovese (alla andra har tipsat om denna först)

Men sen har jag smakat på både 5. Pasta Peston och 6. Salsiccia Pastan också och dem är amazee båda två.


Såhär ser Nonnas pasta ut. Min favvo alltså. Jag är besatt av den här pastasorten tbh. Oliver berättade att den påminner om öronsnibbar (???!) vilket visserligen stämmer. Men jag hade tyckt att den var godare utan den informationen hahahha.

EFTERRÄTTER:

 1. Pettole
 2. French Toast
 3. Tiramisu

Jag har inte testat någon efterrätt pga har varit alldeles för mätt. Och nu senast hann vi faktiskt inte det pga var tvungna att åka iväg på konserten. Men jag rekommenderar att beställa minst 5 olika för+ varmrätter totalt på två personer så att man provar på menyn lite.


Efter smaksensationen på OLLI så var det dags för Melissa Horn konsert på Cirkus som sagt, peppen var totalez.


Inte bara för mig och Melina, utan jag tyckte att det var en väldigt fin vibe i publiken också. Som att många på plats var sköra? Och taggade på att få fly iväg i tankarna under 2h? Mys iaf.


Melissa Horns sätt att skriva låttexter är så sjukt inspirerande tycker jag. Det finns ingen som på ett så varsamt sätt, kan använda ett så enkelt språk, för att skapa väldigt starka och komplexa känslor i en. Jag har en favvolåt sedan förra konserten tho, och det är ”Du brukade kalla mig för baby” när Kaah kom upp och gästade på scen. Men förväntat nog så spelades inte den, men hade den gjort det så hade konserten kunnat få 5/5 Elli’s.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi